fredag den 6. januar 2012

udendørs lamper

Når man nu skal til at finde sig nogle nye udendørs lamper, er der forskellige ting at overveje. Hvor skal de sidde, Hvor mange på huset, Hvor langt imellem skal der være. Der er mange overvejelser i forbindelses med udendørs lamper. Det er jo ikke ligegyldigt hvor man bor, er der gadelamper eller er det bælg mørkt. Er der en nabo tæt på som kan blive generet af ens lys, eller har man det helt for sig selv. Omgivelserne skal man lige tage i betragtning.


Det næste er så hvad for materiale skal det være, med sensor eller uden sensor. Hvad med farver og styrke på de udendørs lamper. Der er virkelig mange muligheder af udseend, blank, mat, chrom, stål, børstet, metal, glas eller frostet. Alle de kombinationer plus farve, design, væg, spot, bed, stolper. Det er en god ide, lige snakke om hvad det er man har brug for. Er det til hygge, fremhævelse eller vejvisning, det er jo ikke helt ligegyldigt hvad man vælger for nogle forskellige udendørs lamper.

Der er nogle stedder hvor der er godt med god belysning, ved hoveddøren, andre døre hvor man måske skal have en nøgle frem, langs havegangen hvor gæsterne kommer gående af, så de ikke falder. Husk at vælge belysningen efter dens formål. Svag belysning som vejvisning, stien ned til frugttræerne eller stien gennem rododendron buskene, det mere kraftige lys ved dør eller anden form for indgang. Et par udendørs lamper på husets mure, og gerne en spot på havens største og flottest træ, det giver en helt bestemt stemning.

Der er mange fordele ved at sætte udendørs lamper op ved garage eller carport, der findes nogle som er godkendt til dette formål, med garanti mod rust og korrosion De skal selvfølgelig monteres unde udhæng. Så er det en god ide at få en sensor på eller en tænd/sluk ur, der spare man mange penge, udendørs lamper behøver jo ikke at være tændt når det er lyst eller når man er gået i seng.

Men husk at naboerne også skal kunne være der, tilpas de udendørs lamper efter husets og ejendommens karakter, lysstyrken efter behov. Det er også vigtigt at vælge de rigtige lyskilder, til de forskellige lamper og steder.
LED belysning er god til de lamper der udløses automatisk med en bevægelsessensor, de tænder nemlig med det samme, uden at skulle varme op, ligesom sparepæren skal. Spot er god til at fremhæve ting, men pas på ikke at overdrive.

Det er også vigtig, hvis man gerne vil spare penge, at sætte de rigtige pærer i de udendørs lamper, der er meget tændt, eller der bliver tændt og slukket meget for. Ikke alle slags pærer kan holde til at tænde og slukke hele tiden eller tåler temperatur forskellen. Det er også en god ide, at tænke på den næste generation, der skal overtage styringen. Få nogle miljøvenlige pærer, der samtidelig er energibesparende.
Der er den her LED pære, som har det hele der skal til i vores samfund. De rigtige udendørs lamper er vigtige og de rigtige pærer er vigtige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar