mandag den 25. juni 2012

Pendel

God belysning til hjemmet

Er du på udkig efter en ny lampe, som kan bidrage til belysningen i dit hjem? Det kan være svært at finde den helt rigtig lampe, og der er en hel række muligheder at vælge imellem. Skal det være en bordlampe, en væglampe eller en loftslampe?

Et meget populært valg er den såkaldte pendel lampe. En pendel lampe er en loftslampe, som hænger ned fra loftet i en ledning med en enkelt pære for enden. Navnet har den fået, fordi formen godt kan ligne et pendul lidt. Pendellamper er smarte, fordi man kan hænge dem stort set hvor som helst i sin bolig og på mange forskellige måder. Den fås i forskellige størrelser, farver, materialer og former, og hver enkelt model giver lys på hver sin måde. Derfor skal du som det allerførste finde ud af, hvilken slag pendel lampe, du skal købe.

Sådan finder du den rette pendel lampe

Der er flere ting, du skal have i baghovedet, når du vælger den rigtige pendel. Det første er størrelsen. Hvor stor skal selve lampen være, og hvor stort et område skal den oplyse? Foretrækker du én enkelt stor pendel eller flere små? Det kan være virkelig flot med en stor pendel midt i stuen, men du skal også være opmærksom på, at lampen ikke tager al udsigten.
Dernæst kommer der en hel række af andre valg, som du skal træffe. Skal pendlen være gennemsigtig eller iøjnefaldende? Skal den være lavet af glas, stål eller et andet materiale? Og skal den lyse direkte ud i rummet eller på en diffus måde, så der falder smukke skygger på væggene? Der er rigtig mange valg at tage, og derfor er det også en god ide at kigge på de forskellige pendler på markedet, før du træffer din beslutning. Du kan købe pendelsæt til enhver smag, om du så er glad for det farvestrålende, det elegante, det enkle, det prangende eller noget helt andet.

Pendel for enhver pris

Priserne på de forskellige pendelsæt afhænger af flere forskellige ting; kvaliteten af materieler, lyspærer og tilbehør. Èn ting er dog sikker: uanset om du er villig til at bruge mange eller få penge på din pendel lampe, kan du få en, der opfylder dine behov. Pendel lamper kan nemlig fås i alle prisklasser. Er du ude efter det bedste af det bedste bør du overveje, om du vil købe ekstra tilbehør til din pendel. Du kan for eksempel få et fleksibelt pendelsystem ved at montere en skinne i loftet. På den måde, kan du flytte din pendel lampe, når det passer dig. Du kan også overveje at købe en lysdæmper til din pendel, så du kan skabe den helt rigtige stemning til alle lejligheder. På denne måde sparer du også på strømmen og forlænger lyspærens levetid.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar