onsdag den 8. februar 2012

Hvordan praktiseres hypnoterapi

Det er nok en temmelig udbredt misforståelse, at hypnose og hypnoterapi er en og samme ting, for det er det nemlig ikke. Hypnosen bruger som en del af hypnoterapien, men under separat hypnose er klienten passiv og modtager positive suggestioner med varierende indhold fra hypnotisøren med adresse til klientens underbevidsthed.

Hypnoterapi er derimod en dybere transformativ proces, hvor klientens dybt afslappede tilstand bruges til arbejde direkte med det underbevidste, og hvor klienten under hypnose selv deltager aktivt i behandlingsforløbet. Klienten, eller patienten, kan altså kommunikere mundtligt med behandleren under hele forløbet og er efterfølgende i stand til at huske, hvad der er hændt under forløbet.
Behandleren bruger mange forskellige metoder i hypnoterapien i forsøget på at hjælpe klienten, men fælles for dem alle er, at de fungerer på nogle individer, men ikke på andre. Derfor vil behandleren kontinuerligt tjekke med klienten, hvad der virker og hvad der ikke virker. Hypnoterapi er en hurtig og effektiv måde for til at få kontrol over sit liv. I de fleste tilfælde vil hypnose i kombination med hypnoterapi skabe en hurtig forandring, dvs. forbedring, allerede efter 3-5 behandlinger. Hypnoterapi er en behandling, hvor man som klient bliver bragt i en hypnotisk trance. I denne tilstand giver terapeuten forskellige værktøjer til klienten, som neutraliserer de tilstande, der har skabt problemerne.
Hypnoterapi i København eller andetsteds kan være en hurtig og sikker vej til løsning af mange psykologiske problemstillinger.

Hypnoterapi i København eller andetsteds?
Det er grundlæggende uden betydning om man går til hypnoterapi i København eller noget andet sted i landet. Danmark har et stort antal dygtige, veluddannede og højt kvalificerede psykologer og terapeuter i både København og provinsen, der arbejder med såvel hypnose som hypnoterapi, regression og meget, meget andet.
Hypnoterapi kan ikke sammenlignes psykoterapi i traditionel forstand, men flere af hypnoterapiens værktøjer er selvklart taget fra psykoterapien, NLP og i begrænset omfang fra gestaltterapien.
Den største forskel mellem psykoterapi og hypnoterapi er nok den tid, som et behandlingsforløb varer. Behandling med psykoterapi kan tage flere år, mens man normalt mærker effekten af hypnoterapi allerede efter den første behandling.
Så uanset, hvor man bor i Danmark, har man aldrig langt til en kvalificeret terapeut i hypnose og hypnoterapi. Priserne for en behandling varierer selvfølgelig lige som alle andre priser for tjenesteydelser, men mange af klinikkerne har efterhånden fået integreret en prisliste i deres hjemmeside, som er tilgængelig for offentligheden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar